ورودی هر شهرستان به عنوان پیشانی آن شهر مورد توجه و دقت مسافران و رهگذران است که باید نسبت به زیباسازی و بهسازی آن اقدامات اساسی صورت گیرد بنابراین ورودی هرشهر باید طبق ضوابط شهری به گونهای طراحی شود که با جذابیت تمام نشان دهنده ویژگیهای آن شهر باشد .
اما متاسفانه این امر مهم چند سالیست که در جویبار به ورطه فراموشی سپرده شده است .
در بدو ورودی شهرستان جویبار ناگهان با تصاویری نظیر مراکز خرید ضایعات، تعمیرگاههای خودرو، انبارها و گاراژها، مواجه می شوید که نه تنها نشانی از هویت شهری ندارد بلکه تاثیر ناخوشایندی در ذهن بیننده ایجاد میکند .
از جمله عوامل دیگر ضد منظرآرایی در مسیرهای ورودی جویبار می توان به نصب تابلوهای تبلیغاتی، دستفروشی و ساخت و ساز های غیرمجاز در حریم راه اشاره کرد که در بسیاری از شهرهای دیگر با برخورد جدی سازمان راهداری و تخریب سازه های غیرمجاز، جمع آوری دست فروشان و تخریب تابلوهای غیرمجاز توسط نهادهای مربوطه مواجه شده است .
نصب بی رویه و رشد قارچ گونه تابلوهای تبلیغاتی در ورودی شهر جویبار می تواند معضلات فراوانی به همراه دارد .
از بعد زیبایی شناسی ، ضد منظرآرایی است و نمای زشتی به چشم انداز ورودی شهر می دهد و نمای زیبای درختان دو طرف خیابان را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد .
از طرف دیگر این بیلبوردها موجب کاهش تمرکز راننده و افزایش خطر شده و حتی موجب کاهش اثرپذیری و اطاعت پذیری نسبت به تابلوهای راهنمایی و رانندگی می شود .
همکاری مسئولان شهری جهت ساماندهی مشکلات شهرستان میتواند هویت ، فرهنگ و تاریخ شهرستان را با کمترین هزینه به کسانی که وارد جویبار میشوند معرفی کند . ورودی هر شهر به عنوان اولین و آخرین سکانس پیش روی مخاطب با هر شهر است که به نوعی فرهنگ و هویت ملی مردم را به نمایش میگذارد .
بنابراین توجه مسئولان ذیربط نسبت به ورودیها و تدوین راهکارهایی برای زنده کردن مفهوم ورود به شهر ضروری است .
- نویسنده : سیـدعبدالله ساداتی