ثبت اولین تصویر واقعی از یک سیاه چاله
ثبت اولین تصویر واقعی از یک سیاه چاله
واقعه‌ای که در تاریخ علم بشر ثبت شد ستاره‌شناسان برای اولین بار از یک سیاهچاله عکس گرفته و آن را منتشر کرده‌اند .

این سیاهچاله غول پیکر در کهکشانی دوردست به نام ام۸۷ و در فاصله ۵۰۰ میلیون تریلیون کیلومتری زمین قرار دارد ، قطرش ۴۰ میلیارد کیلومتر است ، یعنی سه میلیون برابر زمین !

پروفسور هاینو فالکه ، از دانشگاه رادبود هلند و کسی که ایده این پژوهش را مطرح کرد در اینباره گفت : “آنچه می‌بینیم از کل منظومه شمسی ما بزرگتر است .

“تصویر به دست آمده از سیاهچاله مرکز کهکشان یک “حلقه آتش” درخشان را به دور سوراخی سیاه نشان می‌دهد . هاله درخشان محصول گازهای برافروخته‌ای است که به درون سیاهچاله کشیده می‌شوند . درخشش نور اطراف سیاهچاله از نور مجموع ستاره‌های کهکشان ام۸۷ بیشتر است و به همین دلیل دیدن آن از زمین ممکن شده . لبه دایره سیاه ، آنجایی که گازهای برافروخته وارد سیاهچاله می‌شوند ، محدوده‌ای است که نیروی گرانشی یا جاذبه سیاهچاله در آن چنان شدید است که حتی نور را به درون خود می‌کشد و برای همین سیاه دیده می‌شود .

عکاسی از آن با استفاده از شبکه‌ای از هشت رصدخانه در نقاط مختلف جهان ممکن شد . جزئیات پژوهشی که به عکاسی از سیاهچاله در کهکشان ام٨٧ منجر شد در یک مجله تخصصی اخترفیزیک منتشر شده است .

در این پژوهش مجموعه‌ای از تلسکوپ‌های رادیویی ، که گستره‌ای از امواج را رصد می‌کنند به کار گرفته شدند . اخترشناسان با استفاده از مجموعه تلسکوپ‌های رادیویی با بشقاب‌های بزرگی که در قالب “آرایه” قرار گرفته امواج رادیویی منتشرشده از اجرام آسمانی را مطالعه می‌کنند .